Benetton
Benetton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Benetton
 

Benetton

Megnevezés:

Kristóf téri Masped Irodaház

Építmény helye: : Budapest V. ker., Kristóf tér - Váci u. 6. sz. alatti sarok épület
Tervező: Fehérváry Rudolf
Építés éve: 2001-203
Megrendelő: Duna-Épszer Rt.
Érdekesség: Az épületen közel 480 m2 strukturális üvegfelület készült, ebbõl közel 214 m2 felület pontmegfogásos rendszerben két szint magas szerkezettel és 266 m2 felület UV álló szilikon tömítéssel.
   
Megjegyzés:
A belvárosi sétáló utca saroképületét Benetton házként is emlegetik, mert a divatcég üzletet mûködtetett ebben az épületben. A földszint és I. emeletet összefogó téglalap alakú, kétszintes földszinti portálokat 3 - 9 db fix mezõbõl álló, pontmegfogásos egyrétegû biztonsági üvegezéssel és rozsdamentes megfogó és pórszórt acél támasztó szerkezettel készítettük. A 2. - 4. szintek nyílásai téglalap alakkal, az 5. szint nyílásai fölül íves alakkal készültek hõhídmentes profilrendszerbõl hõszigetelt üvegezéssel, szilikon tömítéssel. A 6. gépészeti szint ablakait, hagyományos látszó tokszerkezetû nyíló - bukó megoldással kiviteleztük. A belsõ udvar lefedését sík üvegtetõvel oldottuk meg. A téglalap alakú tetõ négyzethálós osztással, fix elemekbõl és 4 db motoros mozgatású nyíló ablakkal készült. Az épületben egy 22 részes fix üvegfalat és kétszárnyú lengõajtót is készítettünk.
Alkalmazott Hartmann alumínium profilrendszer: Hartmann Systherm62, Hartmann Fassade52, Hartmann Serie E2000
   

Átalakítása:

Megnevezés:

Zara Budapest II.

Építmény helye: Budapest V. ker., Kristóf tér - Váci u. 6. sz. alatti sarok épület
Tervező: A - CON
Építés éve: 2004
Megrendelő: Zara Magyarország Kereskedelmi Kft.
   
Megjegyzés:
A Kristóf téri Masped Irodaház tulajdonos váltásakor a Zara Kft. a földszinti, meglévõ bejárati szerkezetek átalakítását kérte a Vetlanda Kft-tõl 2004. májusában. A meglévõ hatszárnyú harmonikaajtó, a bejárat feletti edzett üvegtáblák és az üvegszerkezetek tartószerkezetének bontása történt meg a földszinti homlokzat átalakításakor. Az új homlokzati kialakításkor új pontmegfogásos, szálcsiszolt edzett üvegezésû üvegfalakat és bejáratot kiviteleztünk.
   

 

 

E referenciánkról megjelent publikáció:

  - Oktogon, 2002/6. megjelenés (27. szám)
  Masped ház (80.oldal)
   

>> vissza <<

Benetton
Benetton

(-) szövegméret (-)
(+) szövegméret (+)